на живо

"Интер" обърна зрелищно "Лацио" и хвана последния влак за Шампионската лига

Драматичен край на сезона в Серия "А"

Getty Images

"Интер" ще играе в Шампионската лига. "Нерадзурите" спечелиха драматично с 3:2 директния сблъсък с "Лацио" за четвъртото място в Серия "А" и така си гарантираха участие в най-авторитетния клубен турнир.

"Римските орли" остават на пето място и ще трябва да се примирят с Лига Европа.

Мачът започва неприятно за гостите, тъй като в 9-ата минута Иван Перишич си отбеляза нещастен автогол. Окрилените "орли" бяха близо до удвояване на резултата в средата на първото полувреме, но ударът на Сергей Милинкович-Савич се отби в десния страничен стълб.

В 29-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на домакините. След рикошет топката се озова в Данило Д'Амброзио, който отблизо направи 1:1.

Снимка: Getty Images

Зрителите на "Олимпико" видяха и трети гол до почивката. Сенад Лулич с прекрасен пас между двама защитници изведе на скорост Фелипе Андерсон, който прати топката във вратата за 2:1.

"Нерадзурите" започнаха много активно втората част и в 78-ата минута усилията им се увенчаха с успех. Капитанът Мауро Икарди преодоля вратаря Стракоша за 2:2.

В рамките на следващите четири минути гостите имаха още поводи за радост. Първо Лулич получи втори жълт и респективно червен картон и остави тима си с човек по-малко, след което Матиас Весино с глава направи обрата пълен - 3:2 в полза на миланския гранд.

В добавеното време домакините останаха с 9 човека, след като и Патрик Габарон си изкара червен картон.