на живо

"Интер" показа на "Ювентус" що е то загуба (ВИДЕО)

Успех на "нерадзурите" е първи у дома в Серия "А" срещу този съперник от 2010г.

Getty Images

"Интер" спечели дербито на Италия срещу "Ювентус" с 2:1 на стадион "Джузепе Меаца". Това е първи успех на "нерадзурите" у дома в Серия "А" срещу този съперник от 2010г. Поражението за "Старата госпожа" е първо за сезона във всички турнири.

Наставникът на "Интер" Франк де Бур имаше тежката задача да вдига отбора след загубата от "Апоел Бер Шева" в Лига Европа в четвъртък. Думите му след фиаското явно бяха дали резултат и домакините изглеждаха далеч по-нахъсани да стигнат до трите точки. Изключително впечатление направи "мозъка" на всички по-интересни атаки - Евер Банега. Халфът намираше решение на всеки един труден момент и се измъкваше на пръв поглед с лекота в ситуации срещу двама и трима. Сами Кедира имаше отлична възможност да вкара, но изстрелът му с глава беше твърде лек и не затрудни Ханданович. Малко по-късно Мауро Икарди се освободи от Джорджо Киелини и стреля опасно, но топката удари гредата.

Снимка: Getty Images

След нулевото равенство през първото полувреме мнозина от тифозите на "Ювентус" се запитаха не е ли време Гонсало Игуаин да влиза в игра. Аржентинецът беше на скамейката вместо Марио Манджукич. Алегри обаче предпочете да запази състава от първата част.

"Интер" започна шеметно второто полувреме и Буфон се почувства като на стрелбище. Макар преди този двубой "Юве" да бе допуснал едва 5 удара към вратата си в рамките на 3 кръга, то "Интер" за 5-6 минути толкова пъти пробва да пробие стража "бианконерите".

Противно на логиката, Щефан Лихтщайнер поведе гостите напред в резултата. В 66-тата минута Алекс Сандро се промъкна покрай Д'Амброзио и след последвалото подаване по земя Лихтщайнер се разписа. Много бързо обаче "Интер" върна попадението. Ъглов удар, Мауро Икарди се извиси над Манджукич и Леонардо Бонучи и Буфон беше безпомощен. Аржентинският нападател се превръща в черна котка за "Юве" като това беше седмият му гол в осем сблъсъка с шампионите.

Снимка: Getty Images

Радостта на Масимо Морати, Ерих Тохир и мажоритарните собственици от китайски консорциум бяха изправени на крака в 78-ата минута. Квадво Асамоа сбърка, Мауро Икарди подаде на резервата Иван Перишич и домакините направиха пълен обрат. Така за втори път в последните 10 години "Интер" съумя да вкара два гола срещу "Ювентус". Това беше достатъчно и за крайния успех и трите точки. В края на срещата единствената неприятна вест за де Бур беше изгонването на Евер Банега. Така той ще пропусне гостуването на "Емполи" в сряда.

Следващият мач на шампионите е домакинство на "Каляри". Двубоят ще бъде предаван пряко в ефира на RING от 21:45 ч.