на живо

"Интер" се измъчи с "Беневенто", но все пак спечели (ВИДЕО)

Шкриняр и Ранокия спасиха "синьо-черните". Гостите искаха две дузпи

"Интер" се измъчи с "Беневенто", но все пак спечели (ВИДЕО)

"Интер" победи "Беневенто" с 2-0 на "Сан Сиро" в мач от 26-ия кръг на Серия А. Победата изкачи хората на Лучано Спалети на трето място в класирането, на точка пред "Рома" и на 2 пред "Лацио", но това е преди мачовете на столичните тимове от кръга.

Победата за "Интер" над последния в класирането обаче не дойде никак лесно. Първото полувреме завърши без голове, а "Беневенто", който до този момент бе имал само загуби като гост, създаде по-интересните положения. При едно от тях дори имаше претенции за дузпа, когато Сандро изглеждаше, че бе изблъскан в гръб при опита си да догони една топка.

През второто полувреме картината не изглеждаше много различна. Гостите играеха със самочувстие, а "Интер", който бе без капитана си Мауро Икарди, бе прекалено припрян. Масимо Кода от "Беневенто" профука страхотен шанс сам срещу вратаря Ханданович, пращайки топката силно и нависоко.

Малко по-късно Данило Каталди падна в наказателното поле след контакт с Ранокия. Реферът Лука Пайрето обаче замълча. Не се гледа и видеоповторение и ситуацията отмина.

Така се стигна до 66-та минута, когато "Интер" поведе. Центриране от ъглов удар бе отклонено на първа греда и Милан Шкриняр връхлетя топката на втората греда за 1-0.

В 69-та минута се стигна и до втори гол. Центриране от фаул на Жоао Кансело бе засечено във вратата от Андреа Ранокия.

Към края на срещата "Беневенто" остана и с човек по-малко, заради червения картон на Бенито Виола.

Това бе едва втора победа за "Интер" в последните 12 мача на отбора, а "Беневенто" продължи поредицата си от загуби като гост.