на живо

„Интер” се измъчи с „Кротоне”, но все пак победи

„Нерадзурите" с 3 гола в последните 6 минути

БГНЕС
„Интер”, който е изпаднал в дълбока криза, стигна до успех срещу новака в Серия А „Кротоне” с 3:0. Мауро Икарди вкара две попадения, а едно - Иван Перишич.
 
Съставът на „нерадзурите” беше доста променен в сравнение с този, който ползваше бившият наставник Франк де Бур.
 
Излезлият за първия си и последен мач като треньор на „Интер” - Стефано Веки, направи основен ремонт на отбраната. Давиде Сантон, Андреа Ранокия, Данило Д’Амброзио и Миранда бяха избраниците в защитен план. Сред титулярите на „Кротоне” пък за трети пореден път отсъстваше Александър Тонев. 

Вниманието на всички на „Джузепе Меаца” беше насочено към последните информации, че Стефано Пиоли ще бъде назначен за треньор утре. Именно бившият наставник на „Лацио” беше избран от своеобразния кастинг, в който участваха още Марселино и Джанфранко Дзола. Въпреки тези новини от последните часове, тифозите не бяха снизходителни към играчите и всяка грешка беше посрещана с освирквания.
 
Футболистите на терена изглеждаха смутени и притеснени, безкрайно разконцентрирани и много трудно стигаха до вратата на „Кротоне”. Едно от най-добрите положения през първото полувреме се откри пред Евер Банега, чийто шут беше спасен от Алекс Кордас. Това беше единственият светъл лъч за „Интер” за 45 минути.

Второто полувреме започна на по-висока скорост и натискът на „нерадузрите” беше осезаем. Той обаче така или иначе не даде резултат. Домакините изпълниха куп ъглови удари, но Антонио Кандрева не беше прецизен с пасовете при статичните положения.
 
Виждайки какво се случва, Стефано Веки погледна към резервната скамейка. В игра се появиха Едер и Стеван Йоветич. Двамата дадоха нотка оптимизъм за отбелязване на гол. Той дойде след контраатака. Иван Перишич овладя топката, Джамел Месба спазваше твърде голяма дистанция от него и с две движения Перишич нагласи топката на десния си крак. Хърватинът шутира по диагонала и в 84-ата минута хората на „Меаца” най-сетне имаха повод за радост. Попадението накара треньора на „Кротоне” Давиде Никола да включи в игра Александър Тонев.
 
В последните минути Интер” стигна до още по-убедителен успех. Първо Мауро Икарди си спечели дузпа и сам я реализира, а в добавеното време аржентинецът се разписа за втори път.
 
За Икарди „Кротоне” беше жертва номер 22 в Серия А. Срещу толкова различни отбори е реализирал попадения капитанът на „Интер”.
 
3:0 за "нерадзурите" и успех, който праща тима на 9-тата позиция в класирането. В следващия кръг е дербито с „Милан”, а именно това ще бъде дебютът на Стефано Пиоли.
 
Програмата на „Интер” включва гостуване на „Апоел” Бер Шеева в Лига Европа, домакинство на „Фиорентина” и гостуване на „Наполи”, а тестът за Пиоли ще бъде повече от „напечен”.