на живо

"Интер" се провали в "полуфинала" (ВИДЕО)

Вратар даде заявка за спасяване на сезона

БГНЕС

"Интер" загуби с 1:2 от гостуващия "Сасуоло" в двубой, който беше предварително определен от треньора на "нерадзурите" Лучано Спалети като "полуфинал" за Шампионската лига. След поражението миланският гранд намали значително шансовете си да се класира в топ 4 на Серия "А" в крайното подреждане.

В неделя "Интер" ще трябва да стиска палци борещият се за оцеляването си в италианския елит "Кротоне" да избегне загуба срещу "Лацио", за да запази теоретична възможност да измести "орлите" от четвъртата позиция. В последния кръг "нерадзурите" гостуват на отбора на Симоне Индзаги, който преди утрешния мач има с 2 точки повече от тима на Спалети.

Снимка: БГНЕС

В съботната вечер на стадио "Джузепе Меаца" "Интер" претърпя шестата си загуба в последните си седем мача срещу "Сасуоло". Съставът на Джузепе Якини поведе в 25-ата минута с гол от пряк свободен удар на Матео Политано, който хитро прати топката под стената на домакините. В края на първото полувреме вратарят на "неровердите" направи феноменално спасяване, отразявайки удар от непосредствена близост на голмайстора на "Интер" Мауро Икарди.

Снимка: БГНЕС

След почивката домакините вдигнаха оборотите, но следващият гол отново падна в мрежата на Самир Ханданович. Реализира го Доменико Берарди в 72-ата минута. Силите на футболистите на "Интер" стигнаха само да намалят резултата на 1:2 чрез Рафиня.