на живо

Интер шокиран от Лацио в последния мач за годината (ВИДЕО)

БГНЕС

Интер загуби от Лацио с 1:2 като домакин в мач от 16-ия кръг на Серия А. Лидерът в класирането пропусна да увеличи преднината си пред своите преследвачи. Лацио пък спечели първата си победа от 8 мача и се изкачи до 10-то място в класирането.

Герой за "орлите" стана Антонио Кандрева, който вкара и двата гола. Ако може да се изтъкне антигерой, то това е Фелипе Мело от Интер, който получи червен картон, а преди това се превърна в причината за победния гол за Лацио.

Столичани поведоха още в 5-та минута на мача. След заучено изпълнение на ъглов удар топката попадна в Кандрева, който от воле я заби в мрежата за 0:1. До края на полувремето Интер не сътвори нищо смислено.

Синьо-черните все пак изравниха в 61-та минута, когато Мауро Икарди вкара след извеждащ пас на Иван Перишич. Вместо да последва натиск на домакините, зрителите видяха успокоение от тяхна страна.

В 86-та минута Фелипе Мело извърши крайно необмислено нарушение в наказателното си поле при безобидна ситуация. Реферът отсъди дузпа. Антонио Кандрева изпълни, но ударът му бе избит от Самир Ханданович. Въпреки това крилото на Лацио вкара с добавката и гостите отново поведоха.

Изнервеният Фелипе Мело пък влезе брутално с крак в рамото на Лукас Биглия няколко минути по-късно и логично получи директен червен картон. Към края бе изгонен и Сергей Милинкович-Савич от Лацио.

Интер остава лидер на точка от Наполи и Фиорентина, с 3 точки повече от Ювентус и 4 пред Рома.

Ето и най-интересните моменти от мача: