на живо

Искат да извадят президента на "Юве" от футбола за 2 години и половина

Прокуратурата в Италия разследва Андреа Аниели за продажба на билети

Reuters

Президентът на "Ювентус" Андреа Аниели е заплашен с изваждане от футбола за 2 години и половина. Такава санкция иска прокурорът Джузепе Пекураро. Властите в Италия разследват шефа на "Старата госпожа" за нерегламентирана продажба на билети.

Аниели е заподозрян, че е предоставял пропуски на фенове, които са криминално проявени или свързани с престъпни организации. Действията му са в нарушение с правилата на Италианската футболна федерация за взаимодействие с феновете и феърплея. Той призна, че е имал срещи с хора, заподозрени за връзки с мафията, но на тях са се обсъждали само неща, свързани с футбола.

От прокуратурата в страната поискаха неговото отстраняване от футбола за 2 години и половина. Ако бъде признат за виновен, той ще трябва да плати и глоба от 50 хил. евро. Клубът пък ще бъде санкциониран с 300 хил. евро.

Президентът на "Юве" се яви в съда в понеделник (11 септември) за да даде показания. Адвокатът му обяви, че Аниели е невинен по всички обвинения и ще поиска пълно оправдаване. Очаква се до 10 дена да излезе решението на съда.