на живо

Историческа победа за "Рома" в Италия (ВИДЕО)

"Вълците" сломиха "Фиорентина" с 4-2 като гост

Историческа победа за "Рома" в Италия (ВИДЕО)

"Рома" постигна рекордна за клубната си история 12-та поредна победа като гост. Столичани спечелиха с 4-2 срещу "Фиорентина" и вече са само на 5 точки от първото място.

"Рома" започна отлично мача и поведе в 5-та минута с гол на един от изненадващите титуляри Жерсон. Съвсем скоро обаче защитата на вълците заспа и позволи на французина Жордан Верету да изравни резултата в 9та минута.

Гостите отново вдигнаха оборотите и след половин час игра отново водеха. Голмайстор пак бе Жерсон, който хитро се възползва от колебанието на вратаря на "Фиорентина". Колебание обаче имаше и в защитата на "Рома". Фацио изпусна Джовани Симеоне малко преди почивката и аржентинецът изравни за 2-2.

След паузата все пак хората на Еузебио Ди Франческо взеха своето с голове на Костас Манолас и Диего Пероти. Така постигнаха историческа 12-та поредна победа като гост в Серия А и се доближиха до първото място само на 5 точки. Това стана след като "Наполи" завърши 0-0 като гост на "Киево", а "Интер" направи 1-1 с "Торино".