на живо

Исторически гол на Пандев не стигна на Северна Македония

Австрия с първа победа на еврофинали

Getty Images

Северна Македония дебютира на еврошампионата със загуба с 1:3 от Австрия в мач от група 3 на турнира. Двубоят ще се запомни с първия гол за македонците на голям форум, както и с първия успех за австрийците на еврофинали.

На националния стадион в Букурещ (Румъния) австрийците взеха инициативата още от самото начало и в 18' Щефан Лайнер отбеляза след центриране на Марсел Забитцер. Малко по-късно централният нападател на Вундертима Саша Калайджич пропусна да удвои аванса на своите.

Снимка: Getty Images

Стигна се до 28', когато 37-годишният Горан Пандев се възползва от груба грешка на съперниковия вратар Даниел Бахман и с лекота прати топката в мрежата за 1:1. Историческо попадение - първото за Северна Македония на големи първенства!

Резултатът се запази до почивката, а през втората част мачът бе равностоен, но в 78' Михаел Грегорич изведе Австрия напред, възползвайки се от подаване на капитана Дейвид Алаба. Минута преди края влезлият като резерва Марко Арнаутович бе изведен срещу стража Столе Димитриевски, преодоля го и направи резултата 3:1.

Другият мач от тази група - в 22:00 ч., е Нидерландия - Украйна.

Снимка: Getty Images