на живо

Историческо постижение увеличи аванса на "Наполи" на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

Неаполитанците дръпнаха на 5 точки пред "Интер" след 3-2 над "Сампдория"

Историческо постижение увеличи аванса на "Наполи" на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

"Наполи" победи "Сампдория" с 3-2 в емоционален мач от 18-ия кръг на шампионата в Италия. Срещата започна блестящо за гостите, които поведоха със страхотен гол от свободен удар на Гастон Рамирес. Уругваецът изстреля със страшна сила топката от разтояние над 30 метра и я оплете в мрежата на Рейна.

Лидерът в Серия "А" скоро изравни чрез Алан в 16-та минута, но Фабио Куалярела от дузпа даде нов аванс на коравия тим на "Сампдория". Дузпата бе изработена от Гастон Рамирес, който бе отбелязал първия гол.

Все пак неаполитанците натиснаха и изравниха с майсторски гол на Лоренцо Инсинье в 33-та минута. Той получи прекрасен пас от Дрийс Мертенс и без забавяне прати топката във вратата.

В 39-та минута дойде историческият миг за капитана на отбора. Марек Хамшик вкара за 3-2, а това бе гол номер 116 за словака с екипа на "Наполи". Той поставя нов рекорд по резултатност за клуба, изпреварвайки легендата Диего Марадона.

В 77-та минута Марио Руй от домакините получи червен картон и до края "Наполи" с много усилия трябваше да брани преднината си. "Сампдория" така и не стигна до чисто голово положение и загуби мача на Сан Паоло.