на живо

Италианското волейболно чудо Микелето: Възхищавам се на Казийски

Гледайте финала на европейското първенство по волейбол между Италия и Словения пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 21:30 ч. днес!

CEV

Матей Казийски неслучайно носи прякора Императора във волейбола. Българинът е сочен за един от най-добрите в света, а със сигурност хиляди по-млади от него са черпили вдъхновение от изявите му на игрището.

Сред тях е и младата звезда на италианския волейбол Алесандро Микелето. 19-годишният посрещач прави истински фурор на европейското първенство за мъже. Той има основна роля за класирането на Италия на финал, при това с най-младия тим на шампионата. 

Гледайте решителната среща Италия - Словения пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 21:30 ч. днес (19 септември)! 

Оказва се, че един от идолите на Микелето е Казийски.

"Спомням си, че гледах Матей Казийски, когато бях много малък. Тогава той играеше за "Тренто". Сега ми е съотборник. Благодарен съм за това", заяви посрещачът преди финала.

Микелето е юноша на "Тренто", а през следващия сезон ще играе в мъжкия тим, където вече се завърна Казийски. 

Снимка: CEV

Иначе младият италианец разкри още, че е е стартирал кариерата си на 10 години, играл е либеро в началото, а след това се е преквалифицирал, защото е пораснал. 

Микелето обича да похапва традиционната храна от родината си, както и чипс. С намигване казва, че най-добрият волейболист в света е капитанът на Италия Симоне Джанели, който обаче не може да го победи на електронни игри. 

Снимка: CEV

"Щастлив съм. Мисля само за играта си и се опитвам да давам най-доброто от себе си", заключи младият волейболист.

Гледайте финала Словения - Италия, пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 21:30 ч. днес! 

В 18:30 ч. пък е мачът за третото място между Полша и Сърбия, който отново може да гледате по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg.