на живо

Иван Иванов: Божидар прегоря, но животът не свършва с това състезание (ВИДЕО)

Селекционерът на националния отбор по вдигане на тежести даде интервю пред bTV

Иван Иванов: Божидар прегоря, но животът не свършва с това състезание (ВИДЕО)

Селекционерът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов заяви, че според него Божидар Андреев се е разминал с медал в Токио, защото е прегорял. Олимпийският шампион от 1992 г. и многократен световен и европейски даде интервю за bTV, след като Андреев остана пети при до 73-килограмовите.

Самият Божидар сподели, че лична драма и контузия са му попречили да стигне до отличие.

"Божидар прегоря и тежестта, която носеше - че на всяка цена трябва да вземе медал, му изигра лоша шега. До голяма степен избърза при последния опит.", започна Иванов.

"Животът не свършва с това състезание. Аз самият съм участвал на три такива, така че няма страшно. Не трябва да разграничава олимпийските игри като състезание от всички останали. На всяко едно се дават три опита за изтласкване и три за изхвърляне. Навсякъде е едно и също и хъсът за победа трябва да е еднакъв. Просто Олимпиадата е на 4 години."

"Травмата в рамото му не мога да кажа, че е много сериозна. Все пак ние вдигаме щанги и е нормално да имаме болежки. Той имаше и друг проблем преди много малко време назад.", каза още треньорът.

Снимка: Lap.bg