на живо

Иван Петков: Има много неща, върху които трябва да работим

"Целта е ясна - всеки мач трябва да играем за победа", заяви селекционерът на националния отбор по волейбол (жени)

Иван Петков: Има много неща, върху които трябва да работим

Въпреки четвъртата категорична победа в Златната лига по волейбол, селекционерът на женския национален тим Иван Петков, не спести критики към своите момичета.

Българките завършват участието си в груповата фаза без загубен гейм, като в последния мач се наложиха с 3:0 (25:23, 25:20, 25:12) над Украйна.

"С оглед на това, че отборът за тези два мача за първи път е в пълна конфигурация, личи си, че има много неща, които трябва да работим. И отборът на Украйна игра добре, но нашият с всеки изминал мач трябва да показва квалитет", заяви Петков след срещата.

Снимка: CEV

"Абсолютно всички отбори имат нашите проблеми, дори тези в Лигата на нациите започнаха по същия начин - доста неубедително. Всеки с проблемите си, но ние искаме да решим нашите", добави той.

България ще участва във финалната четворка на Златната лига. Мачовете от нея ще се играят на 19 и 20 юни в Русе.

"Най-вероятно Испания, Чехия и Хърватия ще дойдат. За Чехия и Хърватия очаквах, Испания е приятна изненада. Целта е ясна - всеки един мач трябва да играем за победа", категоричен е Петков.

Снимка: CEV

Гледайте утре (6 юни) мача между Украйна и Словакия в нашата група пряко по RING, VOYO.BG и на btvnovinite.bg от 17:30 ч.

Мачовете от Русе след 2 седмици също ще бъдат предавани пряко по RING и онлайн на VOYO.BG и на btvnovinite.bg