на живо

Иван Петков: Показахме добри неща, но правим и елементарни грешки

Въпреки победата, националният селекционер заяви, че има върху какво да работят волейболистките

Иван Петков: Показахме добри неща, но правим и елементарни грешки

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол - Иван Петков, не спести критиката си към момичетата, въпреки категоричната победа с 3:0 (25:21, 25:14, 25:22) над Словакия в мач от Златната лига. 

"Лъвиците" се завърнаха пред родна публика след 2 години пауза, а пред зрителите в зала "Колодрума" в Пловдив показаха стабилна игра, въпреки колебанията в началото.

"Пролича си емоцията. Самият отбор беше по-стъписан. Отборът е в един подготвителен етап, няма нужната сработка в много моменти. В много моменти показвахме добри неща и в същото време правим елементарни грешки. Видимо е, че още много трябва да работим. Блокът е елементът, на който имаме доста пропуски. Или по-скоро имаме потенциал, който трябва да развием. В атаката не взимаме правилните решения", каза Петков.

Снимка: CEV

"На нашия отбор му трябват още доста мачове. Когато не си в оптимална форма и нямаш нужната динамика, трябва сила, за да затвориш определени ситуации. Нормално е. Специално за атаката не се притеснявам. Притеснявам се, че имаме малък брой мачове и няма да имаме нужното време за сработка. Всичко е планирано от наша страна. Но когато имаш официални мачове, губиш и малко търпение", добави той.

Българките са сигурен участник във финалната четворка на Златната лига, която ще се проведе на 19 и 20 юни в Русе. 

Снимка: CEV

Утре (5 юни) на момичетата им предстои среща с Украйна. Мача може да гледате пряко по RING, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 20:30 ч.!