на живо

Иван Петков: Ще дадем всичко от себе си срещу Полша (ВИДЕО)

Гергана Димитрова: Мислим мач за мач, няма да променяме нищо

Иван Петков: Ще дадем всичко от себе си срещу Полша (ВИДЕО)

Женският национален отбор няма да прави сметки преди последния си мач от груповата фаза на Евроволей. "Лъвиците" разбиха Чехия с 3:0 за третия си успех от началото на турнира и в сряда (25 август) излизат срещу Полша в мач за първото място в групата.

Въпреки че третата позиция би ни осигурила наглед по-лесен съперник в осминафиналите, българският тим ще играе за победата. Това увериха селекционерът Иван Петков и националката Гергана Димитрова.

Двубоя с Полша можете да гледате от 20:00 ч. пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg.

"Не съм им се карал след загубата от Германия. Те са много опитни, трябва човек да знае как да комуникира с тях. Едно е да работиш с млади и е имало време, когато съм се карал, но в момента сме се събрали доста опитни, нормално е да се разбираме без да повишаваме тон, да има респект и от двете страни.", коментира Петков.

"Ние сме отбор, колектив, който всеки един мач играе за победа. Излизаме срещу Полша и играем, а ако спечелим, виждаме на кое място сме и заставаме срещу отбора, който дойде. Ако волята на съдбата е да загубим - пак по същия начин. Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим, бъдете сигурни!", коментира треньорът на въпрос дали тимът ни ще прави сметки.

Снимка: Lap.bg

"Мислим мач за мач. Преди години се случи това с Бразилия. Правиха си сметки, за да станат олимпийски шампиони. Няма значение за нас, няма да променяме нищо.", заяви Димитрова.

"Изиграхме две контроли с Полша - не бяха първите, а най-скорошните. Победихме единия път, във втория загубихме. Нито те криеха нещо, нито ние. Играят по-силно в сравнение с контролите, което е нормално. Предполагам, че и при нас е така."