на живо

Върбица посрещна своята златна Стойка Кръстева

Олимпийската шампионка от Токио се прибра при родителите си

Емоционално, с много букети, сълзи и питка с олимпийските кръгове, село Върбица, Плевенско посрещна олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева. 

Българската гордост посети селото, в което живеят родителите ѝ Желязко и Керанка. Именно там трепереха най-много по време на финала на Кръстева в Токио. За щастие тя изпълни заръката и донесе злато в бащината къща.

"Усещането е невероятно. Огромен поклон пред всички хора в цяла България и извън България, които се радват и споделят тези мигове. За мен е чест, че народът се обединява. Не знам дали успявам да изкажа с думи радостта, която изпитвам, виждайки тези сълзи на щастие", заяви Кръстева. 

Местните се бяха постарали да предложат на единствената българска олимпийска шампионка в женския бокс подобаващо посрещане. Млади и стари чакаха своя ред, за да поздравят любимката си. Имаше заря, специално приготвена сцена и атрактивна погача, на която бяха наредени олимпийските кръгове. 

Поздравления за успеха получи не само Стойка, но и родителите ѝ, които наблюдаваха церемонията от първия ред.

Тази вечер (12 август) Стойка Кръстева и останалите медалистки от олимпийските игри в Токио ще бъдат гости на bTV в специалното студио "Победителите от Токио". То започва в 20:00 ч. Не го пропускайте!