на живо

Ивет Горанова замина за Токио с амбиции за исторически медал (ВИДЕО)

Каратето за първи път ще бъде част от олимпийската програма

Българската федерация по карате продължава да пише златни страници в историята си! Най-добрата ни националка в този спорт -  Ивет Горанова, замина за олимпийските игри в Токио. Дисциплината карате е включена за първи път в олимпийската програма и България ще има свой представител.

Само преди няколко седмици в Париж, Ивет Горанова не остави шанс на конкуренцията и безапелационно спечели квалификационния турнир и правото да се бори за олимпийското злато в Токио. 

Днес Ивет отпътува за Япония в много добро настроение и амбицирана да сбъдне една своя мечта и да вземе медал от първата си Олимпиада. Горанова ще се бори за отличията в кат. до 55 кг.

"Направих много добра подготовка, чувствам се в страхотна форма и съм заредена с енергия. Разбира се, че имам някаква тежест, защото знам, че всички очакват от мен да се завърна с медал, но това ми дава и мотивация. Знам, че аз мога и ще се справя!"

"Няма с какво да ме изненадат моите противнички. Познавам ги всичките, както и те мен. Имаме изградени тактики срещу всяка една и мисля, че всичко може да мине както трябва.", сподели Горанова преди да поеме към Япония.

На "Летище София" Ивет Горанова беше изпратена лично от президента на федерацията по карате доц. Алексей Петров.

Големият ден за българското карате е 5 август. Тогава са всички срещи в категорията на Ивет.