на живо

Ивет и Симоне: Тук сме! Успяхме! Какво ли ще е следващото 5?

Контузия и тежка операция преди олимпийските игри белязали пътя на семейството до Токио

Instagram

Ивет Лалова е герой! Това е ясно! Да си на такова високо ниво, че да можеш да участваш пет пъти на олимпийски игри, при това в една от най-тежките лекоатлетически дисциплини - бягането на 200 м, да преодолееш счупване на най-здравата кост в човешкото тяло бедрената, да носиш в себе си светлина и любов...

Ивет Лалова може всичко това! А трудностите за нея изглеждат лесно преодолими. Понякога обаче забравяме, че тя не е машина, а човек и личният ѝ живот също оказва влияние.

Въпреки че не успя да преодолее сериите в своята дисциплина, представянето на чаровната българка е достойно. Най-вече заради всичко, което се случи в семейството ѝ преди Игрите. За всичко това Ивет изля душата си в социалните мрежи.

"Успяхме! Стигнахме до тук! Борихме се! Застанахме на старта! Показахме най-доброто от себе си! Пренаписахме историята!

Всички шансове бяха срещу нас. След всички месеци със сълзи и страх. След като разтегнах сухожилие точно преди старта на сезона и няколко месеца преди последните ми олимпийски игри. След като ти трябваше да преминеш през ада и операция, която се оказа по-сложна и страшна, само няколко седмици преди да тръгнем за Токио. Сега стоим пред най-известните кръгове в света. И се чувстваме победители! Някои неща в живота са безценни", написа Ивет.

Симоне пък добави към историята, разкривайки превърналата се в символична цифра 5.

"5 е цифрата на годината!
За пети път си на олимпийски игри.
Чака 5 години, за тези пети олимпийски игри.
Бяга в пета пътека.
Завърши на пето място.
На 5 май получи контузия и разтегна сухожилие.
На 5 юли се подложих на операция, която ни изплаши и двамата.
Какво ли ще е следващото 5?", пита съпругът на лекоатлетката. 

Ивет вече обяви, че не иска да приключва с кариерата си пред празни трибуни, каквито бяха в Токио. Тя заяви, че ще се състезава поне до края на сезона.