на живо

Изпадащ във Франция се изгаври с ПСЖ, имитирайки Арлинг Холанд (ВИДЕО)

"Лориен" сензационно победи френския шампион с 3:2

Изпадащ във Франция се изгаври с ПСЖ, имитирайки Арлинг Холанд (ВИДЕО)

В неделя борещият се за оставане в елита на Франция "Лориен" шокира шампиона "Пари Сен Жермен" с 3:2. На "Стад дю Мустуар" домакините поведоха с гол на Лоран Абержел в 36-ата минута, който се възползва от неориентираните действия на защитата на ПСЖ. В 45-ата Неймар изравни от бялата точка, а 13 минути по-късно изведе тима си напред, отново след точно изпълнена дузпа. "Лориен" се добра до 2:2 в 80-ата минута чрез Йоан Уиса, преди Терем Мофи да оформи обрата след страхотна индивидуална акция в добавеното време.

Изравнителният гол бе отпразнуван по закачлив начин от целия тим на 18-ия в Лига 1. Уиса изтича до флагчето за корнер и седна да медитира, имитирайки запазената марка при отбелязване на попадение на голмайстора на "Борусия" Дортмунд Арлинг Холанд.

Така футболистите на "Лориен" се подиграха със звездите на ПСЖ заради снимки отпреди година. Ако не сте запознати с историята, тя е следната: преди сблъсъка между "Борусия" Дортмунд и ПСЖ на 1/8-финалите в Шампионската лига през миналия сезон се появи фалшив Snapchat с норвежкия нападател на германците.

Снимка: Twitter

В него Холанд прави физиономия, надписът е: "моят град, не вашият", а върху горнището му е изписано Париж.

След успех за "Борусия" в първия мач, в реванша ПСЖ се поздрави с чиста победа от 2:0, а Неймар, който откри резултата, се присмя на Холанд в "Инстаграм", правейки емблематичната му "медитация".

След мача, класирал парижани напред в турнира, се появи и снимка на целия френски тим, който "медитира".

Поражението от "Лориен" е пето за шампионите от началото на сезона и първо под ръководството на Маурисио Почетино.

В сряда от 22 ч. ПСЖ е домакин на "Ним" в мач от междинния 23-и кръг на Лига 1. Срещата ще бъде излъчена на живо на платформата Voyo.bg. Преди това, от 20 ч., отново на Voyo.bg, "Лориен" ще се опита да поднесе още една изненада в двубой срещу претендента за топ 4 "Рен".