на живо

Йоахим Льов напуска националния тим на Германия след европейското

Той обяви намерението си в сайта на федерацията

Getty Images

Една ера е към своя край. Йоахим Льов обяви, че ще се оттегли от поста селекционер на германския национален отбор по футбол! Феновете може да са спокойни, че това няма да се случи веднага, а след европейското първенство, което трябва да се проведе от 6 до 31 юли 2021 г.

Льов заяви намерението си пред сайта на федерацията

Снимка: Getty Images

"Горд съм, тъй като за мен бе голяма чест да бъда селекционер на националния отбор. Имах възможност да работя с най-добрите футболисти в света за близо 17 години и да ги подкрепям в тяхното развитие. Имахме големи триумфи и болезнени загуби заедно. Също така имахме прекрасни и магични моменти, не само спечелването на Световното първенство в Бразилия. Аз съм и винаги ще бъда задължен на Германския футболен съюз, който винаги е предоставял на мен и играчите ми най-добрите условия за работа", казва Льов.

Той беше назначен за национален селекционер на Германия през 2006 г., наследявайки на поста Юрген Клисман. Две години преди това той работи като помощник-треньор. 

Снимка: Getty Images

С Льов начело Германия спечели световната титла през 2014 г., както и трофея в Купата на конфедерациите през 2017 г. На Евро 2016 Германия взе бронзови медали, но се провали на световното в Русия през 2018 г., когато отпадна още в групите.

Договорът на селекционера е до края световното първенство в Катар през 2022 г., но от федерацията заявиха, че са се съгласили да се разделят по-рано.