на живо

Миладинов: Имам още доста работа, за да стигна елита (ВИДЕО)

"Прибирам се с усмивка, защото това са първите ми олимпийски игри"

Любомир Асенов, LAP.BG

Плувецът Йосиф Миладинов не е доволен от представянето си на олимпийските игри и смята, че има много работа, за да стане един от най-добрите. Това сподели 18-годишният талант при завръщането си от Токио. В японската столица Миладинов се превърна в първия български финалист на Олимпиада в този спорт от 33 години насам и завърши осми на 100 м бътерфлай.

"Прибирам се с усмивка, защото това са ми първите олимпийски игри. Щастлив съм. За жалост не успях да направя това, което искам. Невинаги мога да съм на върха. Исках да подобря моето лично постижение (50.93 сек), но не успях... Не съм отчаян, но не съм и доволен. Много добре се чувствах на първото и второто плуване. Мисля, че ми личеше, но накрая умората ми натежа. Имам още доста работа, за да стигна големия елит!"

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Влязох във финал, което е страхотно. Видях какво е да плуваш с такива плувци на такова ниво. Имам много неща, които трябва да подобря - обръщането ми, старта... там съм много назад. Гледам напред. Искам да благодаря на всеки един, който е бил до мен. На цяла България, че стана да гледа този финал. Но също така имаше и лоши коментари, които не знам защо бяха. Не знам защо е нужно такова отношение. Отишли сме на Олимпиада, за да направим нещо добро за България."

"Следващите ми цели? Европейското и световното първенство, а след това ще мислим за Олимпиадата в Париж. Какво очаквам на Игрите в Париж? Не искам да го мисля, каквото се получи. Зависи как върви подготовката. Сега мисля да се разнообразявам повече - да ходя на лагери извън България, да не се застоявам само в София. Надявам се на по-разнообразна подготовка и да се забавлявам, докато тренирам."

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Състоянието на плувните басейни в България? Могат да се подобрят много неща - винаги. Басейнът в София е с олимпийски размери, но има какво да се подобри. Вариант Америка за мен не съществува. Къде ще уча? Тук, в България, но все още не съм решил къде.", коментира още Миладинов.