на живо

"Юве" излъга "Рома" и се откъсна на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

"Бианконерите" победиха "джалоросите" с 1:0, крачат уверено към шесто поредно Скудето

"Ювентус" победи "Рома" с минималното 1:0 в дербито от 17-ия кръг на италианската Серия "А".

Двубоят в Торино беше равностоен, но в крайна сметка домакините се поздравиха с трите точки.

Срещата започна с натиск от страна на "Юве", който даде резултат. В 14' Гонсало Игуаин се пребори с Даниеле Де Роси, навлезе в наказателното поле и с прекрасен шут прати топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Войчех Шчесни. 

До края на първата част имаше много битка и липса на голови положения.

На почивката наставникът на гостите Лучано Спалети направи смяна. Игралият безобразно Герсон напусна терена, а на негово място влезе Мохамед Салах.

През втората част отборът на "Рома" владееше повече топката и атакуваше, но така и не успя да материализира превъзходството си.

Противно на развоя на събитията, "Ювентус" беше близо до второ попадение. В 70' Стефано Стураро стреля опасно по земя, но Войчех Шчесно се намеси отлично.

В края на мача "римските вълци" притиснаха своя домакин. Столичани показаха хъс и желание, но не и идея как да преодолеят Джанлуиджи Буфон.

Най-добрият шанс за "Рома" се откри пред Диего Пероти, който получи топката на удобна позиция в пеналта в 77'. Аржентинецът обаче стреля слабо, право в ръцете на вратаря.

Така "Юве" взе дербито и вече има аванс от цели 7 точки пред тазвечершния си съперник. "Бианконерите" са на върха с актив от 42 точки, а "Рома" заема втората позиция с 35.