на живо

"Ювентус" спечели Дерби де ла Моле за осми пореден път (ВИДЕО)

"Бианконерите" отново победиха "Торино" и временно оглавиха Серия "А", но дадоха свидна жертва

"Ювентус" оглави класирането в Серия "А" след победа с 1:0 в градското дерби с "Торино". "Юве" измести "Наполи" от върха в таблицата поне за няколко часа. Неаполитанците ще си върнат лидерската позиция при победа срещу СПАЛ по-късно днес.

"Ювентус" постигна пестелива победа, без да демонстира най-доброто. Още в началото на мача "Старата госпожа" загуби нападателя Гонсало Игуаин, който се контузи и напусна принудително терена.

На мястото на Игуаин в игра се появи Федерико Бернардески, който се отличи с асистенция за единствения гол в мача. Бернардески проби от дясно на наказателното поле в 33-а минута, центрира прострелно и Алекс Сандро засече на празна врата топката - 1:0 за "Юве".

Попадението прекърши ентусиазма на символичните домакини от Торо, които до гола играха по-мотивирано. След него "биковете" така и не успяха да затруднят сериозно защитата на "бианконерите".

Победата на "Ювентус" е девета поредна за тима в Калчото и тимът продължава битката за титлата с "Наполи".

"Торино" няма победа в Дерби де ла Моле вече осем поредни срещи с "Юве". За последно "Торо" надви именития градски съперник през април 2015 г.

Тагове:

@