на живо

Юве триумфира над Торино в инфарктен мач. ВИЖТЕ драмата на Ювентус Стейдиъм!

БГНЕС

Едно от най-страстните градски дербита в италианския футбол - Ювентус срещу Торино оправда очакванията за много драма и зрелище. Юве спечели с 2:1 срещу големия си съперник, а развръзката дойде в самия край. Бяло-черните поведоха с удивителен гол на Пол Погба в 19тата минута на мача и до почивката задържаха аванса си.

През втората част обаче Торино заигра много по-добре и ЧЕзаре Бово изравни в 51-та минута. След свободен удар, изпълнен от Бово, топката се върна у него и защитникът със зверски шут я прати в мрежата.

Дойдоха още силни минути за Торино, който се защитаваше организирано и атакуваше на контра. Ключова намеса на Джиджи Буфон запази равенството при удар с глава на Камил Глик след корнер, а по-късно и рикоширала топка при центриране на Дзапакоста с мъка бе избита от вратаря на Юве

Към края домакините натиснаха и в 90-та минута удар с глава на Маркизио срещна гредата. Буквално в последната атака в мача Алекс Сандро центрира по земя и Хуан Куадрадо вдигна стадиона на крака, добутвайки топката в мрежата за 2:1.

Така Юве натрупа 15 точки в актива си и изпревари именно Торино във временното класиране.

Ето и най-интересното от мача: