на живо

Ювентус и Наполи с победи преди мача за Суперкупата (ВИДЕО)

"Бяло-черните" ще посрещнат Нова Година като лидери в класирането на "Серия А"

БГНЕС

Ювентус постигна първа победа в последните си четири официални мача, надигравайки Каляри като гост с 3:1 в изтеглена среща от 16-ия кръг на италианското футболно първенство. Така "бяло-черните" си осигуриха лидерската позиция по време на кратката зимна пауза в калчото.

На стадион "Сант Елия" на о-в Сардиния грандът от Торино поведе с 2-0 още до 15-ата минута. Карлос Тевес отбеляза десетия си гол за сезона, а чилиецът Артуро Видал увеличи актива си на пет попадения. Малко след почивката се разписа и другият нападател в състава на Масимилиано Алегри, Фернандо Йоренте. Почетният гол за домакините бе дело на Лука Росетини в 65-ата минута.

Последният мач на Ювентус през 2014 година е на 22 декември срещу Наполи. Двата тима ще определят носителя на Суперкупата на страната, а мачът помежду им ще се изиграе в катарската столица Доха.

Наполи също ще подходи към срещата с позитивна нагласа, след като спечели победа в "Серия А" за първи път от близо месец насам. След три равенства и една загуба в последните си четири мача, неаполитанците надиграха последният в класирането отбор на Парма с 2:0. На "Сан Паоло" головете отбелязаха Сапата в 19-ата минута и Мертенс в 30-ата от дузпа.

Наполи се изкачи на трето място във временното класиране с актив от 27 точки, с една повече от Лацио, Сампдория, Дженоа. Ювентус е лидер с аванс от четири точки пред Рома. Каляри заема първото място в зоната на изпадащите, а Парма продължава да е на последната 20-та позиция с едва две победи в 16 мача.

Останалите мачове от 16-ия кръг ще се изиграят в събота и неделя. Най-интересните от тях ще може да гледате в каналите на bTV. Ето и цялата програма:

Събота, 19:00, Сасуоло - Чезена (пряко по RING.BG)

Събота, 21:00, Рома - Милан (пряко по bTV Action)

Неделя, 13:30, Верона - Киево (пряко по bTV Action)

Неделя, 16:00, Аталанта - Палермо (пряко по bTV Action)

Неделя, 21:45, Интер - Лацио (пряко по bTV Action)

Неделя, 16:00, Фиорентина - Емполи (пряко по RING.BG)

Неделя, 16:00, Сампдория - Удинезе (пряко на VOYO.BG)

Неделя, 16:00, Торино - Дженоа