на живо

"Ювентус" мина "на трета" през Болоня (ВИДЕО)

Шампионите затегнаха възела на върха в Серия А с убедителна победа

"Ювентус" мина "на трета" през Болоня (ВИДЕО)

Шампионът "Ювентус" не срещна проблеми при гостуването си на 12-ия в подреждането "Болоня", побеждавайки го с 3:0.

Хората на Масимилиано Алегри поеха инициативата от самото начало на мача от 17-ия кръг на Серия А и в 26-та минута вече водеха в резултата. Блестящо изпълнение на свободен удар от Миралем Пянич хвана неподготвен Антонио Миранте и той трябваше да вади топката от мрежата.

9 минути по-късно босненецът записа и асистенция. Той изведе Марио Манджукич, който елегантно овладя на гърди и с шут с левия крак вкара втори гол за "Юве".

През втората част "торинци" намалиха леко оборотите, но стигнаха и до трети гол. Отбеляза го Блейс Матуиди със зрелищно воле. Това бе първо попадение в Серия А за бившия полузащитник на "Пари Сен Жермен".

Към края на мача Марио Манджукич получи контузия в областта на ахилеса, което е притеснително за щаба на Масимилиано Алегри.

С успеха на "Юве" първите три отбора в класирането са в рамките само на 2 точки. "Наполи" води, "Юве" има една по-малко, а "Интер" е с една точка зад шампионите. На 2 точки назад е "Рома", който обаче има и мач по-малко. В следващия кръг отборът на Алегри посреща "Рома" в Торино.