на живо

Ювентус на Алегри изравни рекорда на Конте (ВИДЕО)

БГНЕС

Ювентус постигна 12-та поредна победа в Серия А. Така отборът на Масимилиано Алегри изравни клубния си рекорд от 2014, когато под ръководството на Антонио Конте също постигна това, а в последствие и рекорден брой точки в шампионата. Юве разгроми отбора на Киево във Верона с 4:0.

Юве не остави никакви шансове на своите домакини. Алваро Мората вкара първия гол още в 6-та минута след центриране на Щефан Лихщайнер. При попадението обаче играчите на Киево имаха претенции за засада.

Към края на първата част отново Мората заби втори гол за шампионите. Така головете на испанеца тази седмица станаха общо 4, след като бе вкарал 2 пъти и на Интер за Купата на Италия.

Наказателната акция на Ювентус бе продължена от Алекс Сандро, който вкара в 60-та минута след поредната бърза многоходова акция.

Четвъртият гол бе отбелязан от Пол Погба, който се възползва от асистенция на Пауло Дибала. По този начин пък аржентинецът натрупа серия от 11 поредни мача, в които или вкарва или подава за гол. С победата си хората на Алегри излязоха първи в класирането, макар и само за няколко часа.

По-късно следобеда Наполи победи Емполи с 5:1 и отново поведе с 2 точки на тима от Торино.

Ето и попаденията на Юве: