на живо

"Ювентус" не остави шанс на "Наполи", Роналдо с две асистенции

"Бианконерите" победиха "адзурите" с 3:1

Reuters

"Ювентус" победи с 3:1 "Наполи" в един от най-интригуващите мачове от седмия кръг на италианската Серия "А".

В Торино гостите поведоха в 10-ата минута, но впоследствие допуснаха шампионът да отбележи три безответни гола. Задачата на "бианконерите" бе улеснена в 58-ата минута, когато Марио Руй от състава на "Наполи" си изкара втори жълт, респективно червен картон. Кристиано Роналдо не се разписа, но асистира за две от попаденията на "Юве".

Снимка: Reuters

"Наполи" откри резултата в 10-ата минута, когато Мертенс се възползва от пас на Кайехон и преодоля Шчесни. Четвърт час по-късно обаче Роналдо проби по левия фланг и сложи топката на главата на Манджукич, който изравни - 1:1. В 49-ата минута двамата отново комбинираха и хърватинът даде аванс на "Старата госпожа".

Гостите останаха с 10 души в 58-ата минута. Марио Руй фаулира Пауло Дибала и получи втори жълт, респективно червен картон.

Снимка: Reuters

До края "Ювентус" имаше няколко добри възможности за гол, но се възползва само от една. В 76-ата минута Роналдо се извиси при едно центриране и отклони с глава, а Бонучи засече топката в мрежата - 3:1.

Така "Ювентус" вече има 6 точки аванс на върха в Серия "А". "Бианконерите" са с актив от 21 пункта, следвани от "Наполи" с 15 и "Сасуоло" с 13. "Неровердите" обаче са с мач по-малко.

Тагове:

@