на живо

"Ювентус" отговори на "Наполи" с разгром в дербито на Торино (ВИДЕО)

"Бианконерите" записаха шести пореден успех в Серия "А"

БГНЕС

Броени часове, след като "Наполи" постигна шеста последователна победа в Серия "А", това направи и шампионът "Ювентус", който зарадва тифозите си с убедителен успех в 194-ото издание на "Дерби дела Моле". "Бианконерите" надиграха градския съперник Торино с 4:0, печелейки за пети път в последните шест издания на сблъсъка във всички турнири.

Гостите на практика загубиха срещата още в първите 24 минути. В 16-ата те вече изоставаха в резултата, след като Пауло Дибала се възползва от колективна грешка на Даниеле Базели и Томас Ринкон. Аржентинецът отне топката и я изпрати във вратата, въпреки че при изпълнението на удара загуби равновесие.

Малко след това Базели получи втори жълт картон в рамките на 14 минути и бе изгонен от игра. С човек повече, "Ювентус" установи още по-сериозен контрол над играта и методично стигна до второ попадение. Отбеляза го Миралем Пянич. В 40-ата минута той се разписа с чудесен удар от границата на наказателното поле, като вече има 4 гола срещу "Торо" в кариерата си, два от тях с екипа на "Ювентус".

Снимка: БГНЕС

Шампионът продължи да атакува и след почивката. В 57-ата минута Алекс Сандро бе оставен непокрит на първа греда при центриране от ъглов удар и топката отново се озова във вратата на "биковете" - 3:0. Последваха няколко сериозни пропуска от играчи на "Юве", като удари на Меди Бенатя и Дъглас Коста от непосредствена близост бяха отразени блестящо от Салваторе Сиригу.

Именно неговите изяви предотвратиха далеч по-срамно поражение за "Торино". То все пак придоби тежки измерения в добавеното време на двубоя, когато отново Дибала бе точен. Аржентинецът вече има 10 гола в калчото след едва шест изиграни кръга, като се разписа в пет от шестте двубоя на своя тим.

Снимка: БГНЕС

"Ювентус" спечели за седми път в последните осем домакинства на градския си съперник, който остава само с един успех в дербито през последните 22 години, а от 1992 година не е успявал да опази вратата си без допуснато попадение срещу "старата госпожа".

Тимът на Синиша Михайлович допусна първо поражение за новия сезон, след като стартира с 3 успеха, 2 равенства и 11 точки в първите пет кръга на калчото.