на живо

Ювентус с нова победа в Серия "А" (ВИДЕО)

Ювентус - Карпи 2:0

Шампионът Ювентус победи с 2:0 у дома Карпи в среща от 36-ия кръг на Серия "А".

Пол Погба беше близо до гола още в шестата минута, а четвърт час по-късно Симоне Варди изпробва рефлекса на опитния ветеран Джанлуиджи Буфон.

Бразилецът Ернанес се разписа в 42-ата минута с удар в десния ъгъл от около 20 метра. Това е първо попадение за него в първия му сезон с екипа на "бианконерите".

Гостите опитаха да изравнят, но не достигнаха до чисти възможности в наказателното поле на Ювентус. Четвърт час преди края на срещата силен удар на Филипо Поркари стреля силно към вратата на домакините, но топката не попадна в целта.

Десет минути преди края резервата Симоне Дзадза с глава реализира второто попадение след центриране на Погба. Дзадза замени на почивката Алваро Мората, който също пропусна да се разпише във вратата на застрашения от изпадане състав.

Запалянковците на "старата госпожа" отпразнуваха петата поредна титла на Италия на своя любим отбор. Грандът от Торино е бил шампион на страната рекордните 32 пъти.

След тази победа Ювентус, който стана шампион на Италия в началото на тази седмица, вече има актив от 88 точки. Карпи заема 17-ата позиция с едва 35 точки.