на живо

"Ювентус" се отърси от дербито с успех срещу "Каляри"

Ругани и Алвес с дебютни голове

Getty Images

"Ювентус" се завърна на победния път в Серия А. След загубата от "Интер" през уикенда, дойде успехът срещу "Каляри" с 4:0. По този начин тимът на Масимилиано Алегри оглави класирането в първенството, задминавайки "Наполи" с 1 точка.

Загубата в дербито на Италия принуди Алегри да направи промени. В титулярния състав се завърна звездата Гонсало Игуаин, а Леонардо Бонучи и Сами Кедира получиха почивка. На техните места титуляри бяха Даниеле Ругани и Марио Лемина. Защитникът отбеляза първото попадение в срещата. В 14-тата минута Ругани направи добавка след опасен шут на Игуаин. За Ругани това е първи гол с екипа на "бианконерите" и той стана първият италианец за сезона, вкарал за "Юве".

Събитията на терена бяха тотално контролирани от домакините и беше въпрос на време кога отбраната на "Каляри" ще се пропука отново. Случи се в 34-тата минута. Гонсало Игуаин отбеляза четвъртия си гол за сезона и лека-полека се превръща в любимец на тифозите. В 39-тата минута заучено положение доведе до нови главоболия за Сторари. Ъглов удар, при който се търсеше Дани Алвес и бразилецът шутира от дъгата на наказателното поле, за да направи резултата класически. За бившия футболист на "Барселона" това е дебютно попадение с екипа на торинци.

С този аванс "Ювентус" посрещна много по-спокойно второто полувреме. Вече го нямаше изобилието от голови положения, а гостите трудно стигаха до вратата на шампионите. Нещо повече - "Каляри" не успя да отправи нито един точен изстрел по посока на Буфон или Нето (б. ред. - вторият се появи в игра през второто полувреме).

"Юве" от своя страна завърши мача с цели 28 шута по посока на Сторари. Последният гол в мача дойде от футболист на гостите. Марио Лемина стреля, стражът на "Каляри" изби, но право в краката на Чепители и топката влетя в мрежата на сардинци.

4:0 и "Ювентус" отново е лидер в Серия А. Това е 102-и успех за "бианконерите" на "Ювентус Стейдиъм" в 131 мача, откакто съоръжението беше открито. Шампионите имат едва 5 поражения във всички турнири у дома.

В събота "Ювентус" гостува в Сицилия на "Палермо" за 6-тия кръг в Серия А. Срещата е от 19:00 ч и бъде предавана пряко по RING.