на живо

"Ювентус" спечели срещу девет от "Киево" (ВИДЕО)

Главният съдия изгони двама играчи на "летящите магаренца"

БГНЕС

"Ювентус" спечели с 2:0 гостуването си на "Киево" от 22-я кръг на италианската Серия "А". Срещата на стадион "Марк'Антонио Бентегоди" във Верона няма да бъде запомнена с нищо друго, освен с двата червени картона, които главният съдия Фабио Мареска вдигна на футболисти на домакините. Иначе "бианконерите" постигнаха шести пореден успех като гости на "летящите магаренца", както и осми последователен във всички турнири.

Още в 37-ата минута на срещата реферът изгони халфа Самюел Бастиен, който само две минути по-рано си бе изкарал първи жълт картон. Впоследствие 21-годишният белгиец задържа за фланелката Квадво Асамоа, спирайки контраатака, и потегли към съблекалните. И докато изгонването на Бастиен по-скоро не подлежи на дискусия, то случилото се в 61-ата минута ще бъде причина за много бурни дискусии сред футболни специалисти и фенове.

Десният бек на "жълто-сините" Фабрицио Качаторе падна на тревата след единоборство, но играта продължи. След като атаката на "Юве" намери своя край, съдията обърна внимание на пострадалия футболист, който обаче бързо превъзмогна болката, тъй като осъзна, че е нужен в защитата на своя тим при предстоящата ситуация. Мареска му нареди да напусне очертанията, а Качаторе изрази несъгласието си като скръсти ръце във формата на хикс първо пред гърдите, а след това и зад гърба си, имитирайки затворник. Реферът обаче не бе никак комично настроен и извади червен картон.

Снимка: БГНЕС

След като останаха с двама по-малко на терена, домакините образуваха крепостна преграда около наказателното поле, която обаче много бързо се огъна. Само шест минути след изгонването на Качаторе, Сами Кедира даде преднина на гостите. В 88-ата минута Гонсало Игуаин оформи крайното 2:0 с първия си гол в последните 7 мача от калчото, спирайки негативната си серия на 705 поредни минути без попадение в шампионата.

"Ювентус" вече няма загуба от "жълто-сините" в 16 поредни мача от 2010 година насам, а отборът от Верона е в серия от осем поредни кръга без успех, губейки за шести път. Шампионът от своя страна не допусна гол за 12-и път в последните си 13 срещи и временно се изкачи на първо място в класирането с 56 точки. Досегашният лидер "Наполи" е с 54, като в неделя приема "Болоня" на "Сан Паоло".