на живо

"Ювентус" влезе в историята на Серия А с поредна победа (ВИДЕО)

"Бианконерите" спечелиха у дома срещу "Болоня" с 3:0

"Ювентус" пренесе добрата си форма от 2016-та в новата година. Торинци без проблеми взеха домакинството си на "Болоня" с 3:0. Два гола вкара Гонсало Игуаин, а Пауло Дибала беше точен от дузпа за класиката.

Доста промени имаше в титулярния състава на Масимилиано Алегри, породени от контузии. На вратата започна Нето. Пред него в отбрана действаха Киелини, Бардзали, Лихтщайнер и Асамоа. Именно включването на последния подсказва, че изходът е посочен на Патрис Евра. Французинът остана извън групата на тима без да има наказание или контузия. Добрата новина за Алегри беше завръщането на Андреа Бардзали. В негово присъствие "Юве" постигна седма суха мрежа за сезона.

Първото попадение падна в 7-ата минута. Игуаин получи подаване по въздуха и без да премисля втори път от воле прати топката във вратата на Антонио Миранте. Домакините изглежда се отпуснаха и започнаха да правят все повече грешки в изнасянето на топката. От това изглеждаше, че "Болоня" ще се възползва. Тогава дойде студеният душ за гостите. Стефано Стураро беше фаулиран в наказателното поле и "бианконерите" получиха дузпа. Паоло Дибала прекърши тима на Роберто Донадони с гола си от бялата точка.

В началото на второто полувреме дойде още по-ледения душ. В 54-тата минута Щефан Лихтщайнер постави на поднос втория гол в мача на Игуаин. 3:0 за "Ювентус" и три точки, които дават аванс от 4 точки пред втория в класирането "Рома". "Старата госпожа" има и мач по-малко.

В успеха на "Ювентус" имаше и историческо постижение. Това беше 26-та поредна победа у дома. Досегашният рекорд се държеше отново от торинци, но в периода на Антонио Конте в сезон 2013/2014. Сега дойде мигът, в който Масимилиано Алегри го подобрява.

Последният случай, в който "Ювентус" не е печелил на "Ювентус стейдиъм" в Серия А беше през септември 2015 г. (1:1 с "Фрозиноне").  Любопитното е, че серията беше започната точно с победа срещу "Болоня" (3:1) през 2015-та.

Дебют за "Юве" направи Томас Ринкон. Новозакупеният футболист се появи в игра през второто полувреме на мястото на Клаудио Маркизио. Дефанзивният полузащитник беше взет от "Дженоа" за 8 млн. евро в началото на месеца.

Следващият мач на "Ювентус" е за купата срещу "Аталанта" в сряда. В неделя "бианконерите" излизат като гост на "Фиорентина" в дербито на 20-тия кръг.