на живо

"Канарчетата" изкълваха ПСЖ насред "Парк де Пренс" (ВИДЕО)

Шампионите допуснаха шокиращ обрат срещу "Нант" и седма загуба за сезона

"Канарчетата" изкълваха ПСЖ насред "Парк де Пренс" (ВИДЕО)

Шампионът "Пари Сен Жермен" допусна шокиращо поражение с 1:2 като домакин на "Нант" в последен мач от 29-ия кръг на френската Лига 1. Тимът на Маурисио Почетино водеше с 1:0, но позволи обрат през втората част и седма загуба в първенството през този сезон.

За "канарчетата", които водят битка за мястото си в елита, успехът е първи на "Парк де Пренс" от 8 декември 2002 г. насам, когато се наложиха с 3:2 в 1/16-финалите за Купата на страната. Победната серия за парижани у дома срещу "Нант" включва 15 двубоя във всички турнири.

Снимка: Getty Images

Тази вечер ПСЖ доминираше и откри резултата в 42' чрез Юлиан Дракслер. След почивката обаче столичани се отпуснаха, подцениха "Нант" и платиха скъпо за това.

В 59' груба грешка на Килиан Мбапе позволи на Рандал Коло да изравни, а в 71' голмайсторът намери отлично Моузес Саймън и той реализира хладнокръвно за крайното 2:1 в полза на гостите.

Така ПСЖ остава на второ място с актив от 60 точки, колкото има и третият "Олимпик" Лион. Двата гранда са на 3 зад лидера "Лил". "Нант" се изкачи до 18-ото място с 27 точки.

В следващия кръг ПСЖ гостува именно в Лион, докато "Нант" е домакин на един от преките си конкуренти - "Лориен".

Снимка: Getty Images