на живо

Класика за "Ювентус" срещу "Киево"

"Бианконерите" с трета поредна победа в Серия "А"

"Ювентус" победи с 3:0 "Киево" като домакин в първи мач от 3-ия кръг в Серия "А". Наставникът на "бианконерите" Макс Алегри беше направил няколко промени сред стартовата си единайсеторка с мисъл за мача във вторник от Шампионска лига срещу "Барселона" (21:00 ч., bTV Action).

Под силния дъжд в Торино шампионите поведоха в резултата още в 17-та минута, когато Хетемай си отбеляза автогол, след като засече с глава центриране в наказателното поле. Гостите стояха добре тактически и прибрани, разчитайки предимно на контраатаки. Те на два пъти имаха възможност да изравнят, но първо Пучарели пропусна, а след това Шчесни изби силен изстрел на Радованович. 

"Киево" започна силно второто полувреме, но така и не стигна до чисто голово положение. Алегри реши да затвори мача и пусна в игра голямата звезда Пауло Дибала. След комбинация между него, Пянич и Игуаин, последният остана очи в очи със Сорентино и удвои преднината на домакините. Гостите имаха своите шансове в 78-та и 81-та минута, но Пелесие и Бирса пропуснаха. Развихрилият се Дибала увенча страхотната си игра и с гол в 83-та минута, който е негов пети от началото на сезона. 

Така "Ювентус" победи "Киево" с 3:0 и продължава да е със 100-процентов актив след три победи от три мача. 

Тагове:

@