на живо

Кое е по-трудно - предложение за брак или спечелване на медал? (ВИДЕО)

Гимнастикът Дейвид Хъдълстоун със специално интервю пред bTV на заминаване за Токио

Кое е по-трудно - предложение за брак или спечелване на медал? (ВИДЕО)

Няколко часа преди да отпътува за Токио гимнастикът Дейвид Хъдълстоун предложи брак на дългогодишната си приятелка - националката по художествена гимнастика Ерика Зафирова. Пред погледите на всички момичета, треньорите и приятели тя каза заветното "Да".

Кое обаче е по-трудно - да спечелиш медал или да паднеш на колене пред любимата? Отговорът на този въпрос даде самият Хъдълстоун в интервю за bTV преди да замине за олимпийските игри.

"Да спечеля медал! Защото с Ерика наистина много се разбираме, много любов полагаме. Но, като се замисля, може и да е 50 на 50. Труден въпрос... По-трудно е да спечелиш медал, със сигурност.", каза Дейвид.

"Чувствам се много добре. Това за мен е много специално, тъй като от дълго време ни е мечта да отидем заедно на олимпийски игри. Тя винаги ме е подкрепяла в най-трудните и най-тежките моменти. За мен беше наистина много специален снощният спомен. Радвам се, че тя ми каза "Да", че прие. Все позитивни емоции. Най-хубавото нещо беше, че не се замисли. Каза "Да" със сърце и голяма усмивка!"

Двамата ще започнат подготовка за сватбата след Игрите. В Токио и Ерика, и Дейвид за първи път ще усетят олимпийската емоция. Тя ще бъде част от ансамбъла, а той спечели правото да представя България в спортната гимнастика.

"Горд съм, че заедно ще представяме България на голям форум. Надявам се и те да си изиграят и да си вземат заслуженото.", коментира Хъдълстоун.