на живо

Когато основният ти нападател играе като защитник на противника (ВИДЕО)

Победната серия на Рома отиде в историята

Getty Images/Guliver Photos

Нападателят на Рома Един Джеко бе в центъра на вниманието в последния половин час на двубоя от 30-ия кръг на Серия "А" между римския гранд и Интер, завършил 1:1. Босненският национал влезе като резерва в 57-ата минута, малко след като "нерадзурите" бяха открили резултата с гол на Иван Перишич.

Джеко предизвика страхотно спасяване от вратаря на Интер Самир Ханданович в 68-ата минута, а секунди по-късно направи непростим пропуск, стреляйки много неточно от изгодна позиция.

В 84-ата минута негов несполучлив шут се превърна в асистенция за изравнителния гол на Раджа Наинголан. Много скоро след това дойде и най-комичната ситуация, при която босненецът спря с тяло пътя на изстреляната от съотборника му Мохамед Салах топка към мрежата на Ханданович. Положението може да видите тук.

Това бе последната сериозна опасност в мача и Рома пропусна да осъществи пълен обрат и да удължи победната си серия на 9 мача. След равенството разликата от 5 точки между "вълците" и "нерадзурите" се запазва. Интер временно се изкачи на четвъртото място с точка повече от Фиорентина, който утре гостува на Фрозиноне. Рома, който за първи път от 24 януари насам не успя да вкара повече от един гол на съперника си, остава на третата позиция. Пълен репортаж от мача може да видите тук.

За първи път през този сезон Интер взе точка при гостуване на съперник от челната осмица на класирането. Рома пък регистрира трети пореден двубой без успех срещу "нерадзурите".