на живо

Коронавирусът не притеснява българските спортисти в Токио (ВИДЕО)

Антъни Иванов премина допинг тест в първия си ден в олимпийското село

Коронавирусът не притеснява българските спортисти в Токио (ВИДЕО)

Двата положителни теста за коронавирус на спортисти в олимпийското село не притесняват българската делегация. Част от родните представители на олимпийските игри в Токио, които започват на 23 юни след година отлагане заради пандемията, вече са на японска земя и привикват към новите условия.

Освен, че ще бъдат тествани често при престоя си в олимпийското село, всички спортисти имат на телефоните си приложение, с което ще бъде следено местоположението им. 

Според модерната технология, въпросните заразени спортисти не се намират близо до тях. 

Снимка: Instagram

"Няма никакви притеснения. Спазват се доста стриктни мерки", заяви бадминтонистката Габриела Стоева.

Иначе в олимпийското село вече са петимата ни представители в плуването, тримата боксьори, бадминтонистките и спортният гимнастик Дейвид Хъдълстоун. Очаква се съвсем скоро към тях да се присъедини и знаменосецът на българите по време на церемонията по откриването - двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева.

Снимка: Instagram

Антъни Иванов, който покри олимпийски норматив на 100 и 200 м бътерфлай, разкри чрез профила си в социалните мрежи, че е бил извикан на допинг тест при настаняването си. 

Иначе едно от най-атрактивните места не само за българските, а и за всички други спортисти и делегации, е традиционната скулптура на петте олимпийски кръга. Социалната дистанция и носенето на маски са задължителни. Всяка от пътеките във фитнеса е отделена с преграда. Подобна е ситуацията и в столовата.

Снимка: Instagram

Утре (19 юли) за Токио заминават представителката ни в спортната стрелба - Антоанета Костадинова, и 19-годишната Селин Али, която се състезава в ловната стрелба.