на живо

Кристиан Ериксен - на плажа в компанията на почитател

"Горд съм, че го помолих за снимка", разказа малкият Бьорн

Всяка една публична поява на футболиста на Дания Крисиан Ериксен предизвиква усмивки. След като той падна на терена по време на първия мач на своя тим на европейското първенство, тъй като получи сърдечен арест, феновете се вълнуват от състоянието му.

Ериксен изглежда добре. Дори не отказва снимки. С такава се похвали малък футболен почитател. 11-годишният Бьорн разказа, че е видял футболиста на плажа Тисвилде на датския остров Шеланд. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bjørn Bindzus (@bjornbindzus)

Снимката е направена в петък (2 юли) и е първата на Ериксен след изписването му от болница на 18 юни.

"Бях много нервен, бях си глътнал граматиката, когато отидох да го помоля за снимка. Но съм горд, че го направих и съм много щастлив. Снимахме една реклама, той обядваше наблизо. Изчаках да приключи разговора с приятелката си и го помолих. Каза "Да, разбира се!". Не съм гледал инцидента на мача, но изглеждаше здрав. Радвам се, че го видях", заяви малчуганът.

Снимка: Reuters

Ериксен прекара няколко дни в болница след инцидента, като лекарите направиха всички необходими изследвания. Най-вероятно ще му бъде поставен малък дефибрилатор, за да може подобно спиране на сърцето да бъде избегнато. Все още не е ясно дали той ще може да продължи с професионалната си футболна кариера. 

Със сигурност обаче Ериксен е доволен от представянето на своите съотборници от националния тим на Дания. "Червения динамит" ще играе на полуфинал на европейското първенство, след като отстрани Чехия.