на живо

Кризата в ПСЖ: Може ли да задържи Неймар, но и Мбапе?

Френският шампион отчете колосални загуби за 2020 г.

Пандемията с коронавирус засегна всички, включително и богатите футболни клубове като "Пари Сен Жермен". Френският шампион публикува годишния си финансов отчет, показващ колосални загуби в размер на около 204 млн. евро - ръст от 60% спрямо предходния. Според авторитетното издание "Екип", ПСЖ ще бъде принуден да намали разходите си чрез продажба на играчи.

Резултатите идват в лош момент за парижани. Договорите на двете големи звезди - Неймар и Килиан Мбапе, изтичат през лятото на 2022 г. и клубът обсъжда с дуото преподписване. Дали обаче ПСЖ може да ги задържи едновременно или ще трябва да избира?

Спортният директор на тима Леонардо коментира, че не е лесно да имаш няколко суперзвезди. Той добави, че в момента приоритет за клуба е подновяване на контракта на Неймар.

"Пари Сен Жермен" не се отказва и от мечтата да привлече Лионел Меси. Капитанът на "Барселона" има договор до лятото, след което може да премине в друг клуб като свободен агент. На "Парк де Пренс" аржентинският гений би се събрал с Неймар, който игра за каталунците в периода 2013-2017 г.

"Велики играчи като Меси винаги ще бъдат в списъка на ПСЖ, но сега не е време да говорим или мечтаем за това. Следим ситуацията изкъсо. Четири месеца са цяла вечност във футбола, особено в наше време. Ние обаче сме си резервирали място на масата", заяви Леонардо пред "Франс Футбол".

Кризата не подмина и ПСЖ, а въпросителните остават. Ще може ли клубът да доведе Меси в Лига 1? Ще разполага ли с нужните финанси, за да задържи дуото Неймар-Мбапе? А да сформира респектиращо трио в нападение? Предстои да разберем!

Тази вечер "Пари Сен Жермен", който оглавява класирането, приема "Монпелие" в първи мач от 21-ия кръг на Лига 1. Двубоя можете да гледате от 22:00 ч. пряко по RING.