на живо

"Лацио" съсипа "Киево" и стъпи на третото място (ВИДЕО)

Чиро Имобиле се контузи при победата 5-1 на "орлите"

"Лацио" съсипа "Киево" и стъпи на третото място (ВИДЕО)

"Лацио" разби "Киево" с 5-1 и измести временно "Интер" от третото място в Серия А. Отборът от столицата вкара за втори пореден мач 5 гола, но срещата не мина толкова безметежно, колкото резултатът показва.

"Лацио" поведе в 23-та минута, когато Луис Алберто вкара, след като ударът му бе отклонен от защитник и топката се оказа неспасяема за вратаря. Веднага след изпълнението на центъра обаче "Киево" изравни. Мануел Пучарели се възползва пълноценно от грешка на защитника Бастош.

Хитър удар на Сергей Милинкович-Савич в 32-та минута даде нов аванс на домакините, но малко след това дойде и лоша новина за тях. Голмайсторът им Чиро Имобиле принудително напусна терена с болки в бедрото.

В края на първото полувреме реферът даде дузпа за "Киево", но след като изгледа повторение на ситуацията, прецени, че няма нарушение на Сенад Лулич в наказателното поле, както бе сметнал по-рано.

Началото на втората част бе много силно за гостите от "Киево". Силен удар на Пучарели бе изваден майсторски от вратаря Стракоша. Малко по-късно полският нападател Шчепински стреля встрани от много малка дистанция, сам срещу вратаря.

С това "дрямката" на "Лацио" приключи и "орлите" отказаха съперника си с нови три гола. Сергей Милинкович-Савич вкара страхотен гол от воле в 68-та минута, а 7 преди края се разписа и Бастош, който се възползва от сериозен рикошет в гърба на защитник при удара му.

В 87-та минута Луиш Нани, влязъл като резерва вкара втория си гол за сезона с удар извън наказателното поле.

"Лацио" вече има точка повече от "Интер" и е трети преди домакинството на "синьо-черните" на "Рома" в неделя вечер.