на живо

"Лацио" стана жертва на хакерска атака

Измамници се добраха до последната вноска по трансфера на Стефан де Врай

Италианският елитен "Лацио" преживял истински кошмар. Ръководството на "римските орли" станало жертва на хакерска атака и платило последната вноска по трансфера на Стефан де Врай, възлизаща на 2 млн. евро, на измамници, вместо на "Фейенорд", пишат италианските медии.

Централният бранител пристигна на "Олимпико" през 2014 г. срещу около 8 млн. евро. От "Лацио" получили имейл с искане от холандския клуб за последната транзакция по сделката и предоставили данни за банковата сметка, на която да бъде изпратена сумата.

Шефовете на "Фейенорд" обаче не знаят за това, а въпросната банкова сметка не е клубната... Изглежда измамниците са разполагали с подробна информация за трансфера и така са успели да убедят "Лацио" да изпрати парите.

Според медиите на Апенините престъплението вече е обект на разследване от прокуратурата, откъдето са проследили парите до холандска банка.

Случаят прилична поразително на "Казанската афера" отпреди 9 години, когато "Левски" качи на самолета за Татарстан четирима свои основни играчи - Дарко Тасевски, Юсеф Рабех, Живко Миланов и Зе Соарес. "Сините" бяха получили пакетна оферта от местния "Рубин" на стойност 5 млн. евро. Оказа се, че руснаците не знаят нищо за това... Тогава действието се разви преди дербито с ЦСКА, което "червените" спечелиха с 2:0, възползвайки се от отсъстващите водещи футболисти на вечния си съперник.

Тагове:

@