на живо

"Ланс" продължава да изумява в Лига 1, новаците надиграха и "Сент Етиен" (ВИДЕО)

Отборът от Северна Франция се изравни с лидера в класирането "Рен"

"Ланс" продължава да изумява в Лига 1, новаците надиграха и "Сент Етиен" (ВИДЕО)

Тимът на "Ланс" постигна четвърта победа в последните си пет двубоя от Лига 1, след като спечели домакинството на "Сент Етиен" от шестия кръг на шампионата с 2:0. Новакът във френския елит продължава сензационното си представяне на старта на кампанията, като в рамките на последния месец триумфира и срещу други два от големите френски грандове - ПСЖ и "Бордо".

Отборът от Северна Франция, воден от треньора Франк Ес, записа трети пореден успех в първите си три домакинства от сезона в Лига 1 за първи път от 18 години насам и излезе на второто място във временното класиране.

Снимка: Getty Images

Срещата се разви кошмарно за гостите, които стартираха първенството с 9 точки от три мача, но вече са в серия от три двубоя без успех и само една спечелена точка от тях. Малко след 10-ата минута централният защитник на "зелените" Тимотее Колоджейчак получи директен червен картон след намесата на ВАР, заради грубо влизане в краката на Игнатиус Ганаго в наказателното поле.

Нападателят, който отбеляза четири гола в първите 5 кръга, бе изнесен от терена на носилка, а впоследствие зае място на скамейката с патерици и шина на левия крак. Гаел Какута реализира за 1:0, вкарвайки четвъртата си дузпа от старта на сезона.

Снимка: Getty Images

Веднага след почивката наставникът на гостите Клод Пюел пусна в игра опитния Уахби Хазри, но тунизиецът не поведе младите си съотборници към обрат, а напротив - влоши още повече изгледите за позитивна развръзка. Хазри също бе изгонен с директен червен картон в 64-ата минута, когато бе изпреварен от Жонатан Гради в преследването на топката, а острият му шпагат на висока скорост предизвика твърде опасно съприкосновение с неговия опонент.

Снимка: Getty Images

След доста пропуски, "Ланс" все пак отбеляза второ попадение, чийто автор бе Флориан Сотока. Нападателят не бе вкарвал в официален мач от 9 март насам. Той засече центриране от корнер, като вече шест от десетте попадения на "сан е ор" през кампанията са плод на статични положения.

"Ланс" записа първи успех над "Сент Етиен" от януари 2011 г. и вече има 13 точки на втората позиция. Идентичен е активът и на лидера "Рен", който обаче е с по-добра голова разлика, а и с мач по-малко. "Зелените" остават на седмо място с 10 точки.

Снимка: Getty Images