на живо

"Лас Палмас" реши елиминацията с "Депортиво" още в Ла Коруня (ВИДЕО)

Островитяните спечелиха с 4-1 в емоционален мач на "Риасор"

"Лас Палмас" реши елиминацията с "Депортиво" още в Ла Коруня (ВИДЕО)

"Лас Палмас" е с крак и половина на осминафинал в турнира за Купата на Краля на Испания след убедителен успех с 4-1 над "Депортиво" в Ла Коруня. Отборът на Пако Айестаран, който бе загубил пет поредни мача в Примера Дивисион определено не бе фаворит в мача на "Риасор" и ударът в гредата на Фабиан Шер от домакините още в първата минута изглеждаше като ясен признак какво предстои.

"Депортиво" бе воден за първи път от треньора Кристобал Парало, който замени току що уволненият Пепе Мел и изглеждаше устремен да се реваншира на феновете си за загубата от "Жирона" през уикенда.

В 8-та минута обаче, при първата си контра "Лас Палмас" поведе с гол на Момо Фигероа. Минаха още 10 минути и още една контраатака доведе до втори гол за гостите. Отбеляза го отново Момо.

В 24-та минута "Депортиво" остана и с човек по-малко. Хуанфран извърши нарушение в центъра и получи жълт картон от съдията. Последва реплика от играча на "Депор" и втори картон, показан от Матеу Лаос.

До края на първата част "Лас Палмас" можеше да стигне и до още попадения, но след почивката картината се промени.

"Депортиво" заигра с много по-висок дух и устрем и Лукас Перес с глава вкара за домакините в 59-та минута. Макар и с риск в защита, те тръгнаха да пресират усилено съперниците си и атакуваха опасно. В 77-та минута равенството се размина на косъм. Младият уругваец Федерико Валверде пропусна 2 блестящи положения да изравни само в рамките на няколко секунди - първия път прати топката във вратаря, а втория - в аут.

Резервата на "Лас Палмас" Джонатан Кайери направи 1-3 с премерен удар в 81-та минута, което прекърши устрема на домакините. В последната минута на мача отново Кайери вкара 4-ти гол за отбора от Канарските острови, което прави елиминацията почти решена, месец преди реванша в Гран Канария.