на живо

"Лъвиците" мечтаят за медал на Евроволей (ВИДЕО)

Националките посрещат Гърция в първия си мач от турнира

"Лъвиците" мечтаят за медал на Евроволей (ВИДЕО)

Волейболните емоции завладяват ефира на bTV Media Group! Утре в Пловдив женският ни национален отбор дава старт на Евроволей с мач срещу Гърция. Двубоя можете да проследите от 20:30 ч. пряко по телевизия RING, на btvnovinite.bg и на онлайн платформата VOYO.BG. Коментарното ни студио започва половин час по-рано.

Връщайки се назад, страната ни приема Евроволей на всеки 20 години (1981 и 2001 г.). Сега сме съдомакини заедно със Сърбия, Румъния и Хърватия.

Този шампионат на Стария континент обаче ще бъде различен заради пандемията с коронавирус. В Хърватия, например, няма да бъдат допускани фенове по трибуните. В Румъния публика ще има, само ако зрителят е предоставил отрицателен тест за COVID-19 или сертификат за ваксинация.

За "лъвиците" най-важното е, че ще могат да получат мощната подкрепа на родните фенове.

"Надяваме се, че публиката ще ни подкрепя, ще напълним залата и ще успеем да зарадваме с едно добро представяне. Не искам да давам прогнози, но нашето желание е да вдигнем купата.", сподели пред bTV националката Лора Китипова.

Това европейско първенство ще бъде по-специално за 36-годишната Ева Янева, която се завръща в състава. За любимия ѝ №8, за Христо Стоичков и за най-голямата победа в нейния живот до момента - гледайте утре в предаването "Тази сутрин" по bTV.