на живо

"Леванте" гледа смело към 1/8-финалите след два гола в Каталуния (ВИДЕО)

"Жабите" взеха добра преднина срещу "Жирона"

БГНЕС

"Леванте" е с единия крак на 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля в Испания. Отборът от Валенсия спечели с 2:0 гостуването си на "Жирона" и в края на ноември ще трябва да завърши започнатото у дома. Това е едва първият успех за "жабите" при визита от март месец насам. За последно те достигнаха фазата на най-добрите 16 през сезон 2014/15, докато каталунският им съперник не е преминавал 1/16-финалите от далечната 1948 година и изглежда, че и този път това няма да се случи.

Головете за "Леванте" на стадион "Мунисипал де Монтиливи" отбелязаха двама африкански футболисти. Пет минути преди края на първото полувреме точен бе ганаецът Еманюел Боатенг, след като тимът му организира перфектна контраатака, а Хосе Моралес изведе своя съотборник на чудесна позиция в наказателното поле. Нападателят не сгреши при завършващия удар и вкара за първи път през сезона.

След почивката гостите продължиха да играят по-прибрано в своята половина, но "Жирона" имаше своите шансове. Вратарят на "Леванте" Ойер обаче се прояви с блестящи спасявания, давайки шанс на своя тим да удвои аванса си в 62-ата минута. Енис Барди центрира от ъглов удар, а Шеик Дукуре нанесе мощен удар с глава, чрез който изпрати топката във вратата.

Домакините не успяха да реагират до края и записаха четвърта загуба в седем мача срещу "Леванте" от 2008 година насам. "Жирона" има само един успех в последните си осем срещи от всички турнири, докато съперникът постигна първа победа в пет последователни двубоя от 21 септември насам.

Реваншът ще се изиграе на 29 ноември.