на живо

"Леванте" се възползва от отслабената "Барселона"

Отборът на Пако Лопес победи с 2:1 каталунците в осминафинал за Купата на краля

Getty Images

"Барселона" си плати за ротациите на треньора Ернесто Валверде и загуби с 1:2 като гост на "Леванте" в осминафинал за Купата на краля. Утехата за каталунците е, че има реванш и то още следващата седмица.

Валверде прецени да съхрани силите на основните си футболисти в лицето на Лионел Меси, Луис Суарес, Жорди Алба, Жерар Пике и Иван Ракитич. Наставникът заложи на Усман Дембеле като централен нападател - роля, в която французинът влезе за пръв път.

Снимка: Getty Images

Домакините започнаха ударно и още в третата минута откриха чрез защитника Кабако. Гостите, които изглежда не бяха подготвени за такова начало, изпаднаха в нокдаун и вторият удар не закъсня. Нанесе го Борха Майорал, който е собственост на "Реал" Мадрид, но играе под наем в "Леванте".

Снимка: Getty Images

До края на полувремето и двата отбора имаха добри положения, а над всички беше вратарят на домакините Айтор Фернандес. Стражът блестеше с поредица от спасявания останал очи в очи с играчите на Валверде.

Търпението на треньора на гранда се изчерпа през второто полувреме и след влизането на Ленгле, Сержи Роберто и Денис Суарес играта на "Барса" се промени коренно. Именно Суарес спечели дузпа, която беше хладнокръвно отбелязана от Филипе Коутиньо в 85-тата минута. Голът на чужд терен поуспокоява феновете на тима.

Снимка: Getty Images

Това е първо поражение за каталунците от 9 мача насам. За "Леванте" радостта е, че в рамките на 8 месеца беше нанесена втора загуба на "Барселона", след като преди това феновете чакаха 14 години да видят успех срещу този отбор.

За реванша се очаква Ернесто Валверде да използва големите си звезди, за да избегне отпадане още на осминафинал. "Барселона" е неизменен участник на финала в последните му 5 издания и го печели винаги от 2014 г. насам.

Тагове:

@