на живо

Лига 1 се завърна с червен картон и дефицит на голове

"Бордо" и "Нант" не излъчиха победител при откриването на шампионата

Twitter

Лига 1 отново е в ход! След най-дългото прекъсване (167 дни) без мачове от елитния шампионат на Франция от Втората световна война насам, "Бордо" и "Нант" завършиха 0:0 в откриващия двубой от 83-я сезон на първенството. На трибуните на стадион "Матмют Атлантик" имаше ограничен брой привърженици, които станаха свидетели на добър футбол, но не и на голове или дори опасни положения.

По-щастливи от развръзката несъмнено ще бъдат домакините, водени за първи път от новия си треньор Жан-Луи Гасе. "Жирондинците" играха с човек по-малко в период от над 70 минути, след като още в 20-ата дебютиращият в Лига 1 Меди Зерканe получи дискусионен червен картон за нарушение срещу капитана на гостите Никола Палоа, но въпреки това бяха равностойни на опонента си.

Макар и да получи предимство, "Нант" предложи прекалено консервативен и предпазлив подход, записвайки още един слаб резултат срещу "Бордо", от който загуби на два пъти през миналия сезон. "Канарчетата" имат само един успех в последните 12 двубоя срещу "жирондинците". През сезон 2019/20 двата тима завършиха извън челната десетка на класирането, с еднакъв брой точки - по 37.

"Бордо" за четвърти пореден сезон не съумя да спечели двубоя си от първия кръг на първенството, но запалянковците на тима видяха забравени фигури в титулярния състав. Гасе, който бе назначен след подадената от Пауло Соуса оставка на 10 август, постави в единайсеторката си Пол Баис и Максим Пундже, които не бяха имали подобен шанс за изява от пролетта на 2019 година. И двамата се представиха силно, давайки повече опции на наставника оттук до края на кампанията. Гасе се завърна в клуба, с който спечели титлата от Лига 1 през 2009 година, като помощник на Лоран Блан.

В съботната вечер ще се изиграе най-интригуващият мач от първия кръг на шампионата - "Лил" срещу "Рен", който може да проследите пряко в ефира на RING от 22:00 ч.