на живо

Преди Дерби дю Рон номер 122: "Лион" получи гореща подкрепа от феновете

Гледайте "Сент Етиен" - "Олимпик" Лион пряко по RING от 22:00 ч.

Twitter

Неделя е ден за... футболни дербита и фенски страсти! Именно днес (24 януари) един срещу друг ще се изправят "Сент Етиен" и "Олимпик" Лион.

Двата тима са съперници от почти 100 години. Днес е време за 122-ото издание на Дерби дю Рон. Мача може да гледате пряко по RING от 22:00 ч.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от bTVSport (@btvsport)

Срещата носи особен заряд, тъй като феновете приемат доста навътре това съперничество. Въпреки че днес няма да присъстват на стадиона заради пандемията от коронавирус и мерките за ограничаване на заразата във Франция, привържениците успяха да надъхат своите любимци.

Стотици ултраси на "Олимпик" Лион се събраха пред стадиона на тима и изпратиха с песни и скандирания треньора Руди Гарсия и футболистите, които се отправиха към по-малкото градче Сент Етиен.

Снимка: Twitter

Там ще се изиграе мачът, в който залогът не са само трите точки. В момента статистиката сочи, че и двата тима имат по 44 успеха в срещите помежду им, а равенствата са 33. Така че победителят тази вече ще има възможност поне за кратко да заяви, че е по-добър от своя голям враг.

На какво се дължи съперничеството между "Сент Етиен" и "Олимпик" Лион?

Снимка: Twitter

Двата града се намират на около 60 км един от друг. В Лион живеят хора от средната класа, а в Сент Етиен - от работническата. Съперничеството между тях датира от преди появата на футболните клубове. А след това местните фенове виждат страхотна възможност чрез организиране на агитки за отборите да защитават позициите си. 

През 2020 г. беше последният сблъсък между привържениците на двата тима. Агитките се сбиха в центъра на Лион през февруари. 

Дали напрежението ще се пренесе на терена, въпреки че няма публика? Гледайте днес (24 януари) от 22:00 ч., пряко по RING!