на живо

"Сент Етиен" без 7 с коронавирус в Дерби дю Рон

Гледайте мача на тима срещу "Олимпик" Лион от 22:00 ч. днес (24 януари)

Коронавирусът продължава да тормози тимовете във френската Лига 1. Заразата, заради която миналият сезон беше прекъснат, ще повлияе и на дербито от 21-ия кръг на шампионата между "Сент Етиен" и "Олимпик" Лион.

Цели 7 футболисти на "зелените" са с положителни проби за COVID-19. 

Срещата може да гледате пряко по RING на 24 януари от 22:00 ч.

Всички заразени са изолирани и не тренират. Доскоро вкъщи си стоеше и наставникът на тима Клод Пюел, който днес ще може да изведе играчите си в мача.

"Тестваха ме отново. Резултатът е отрицателен. Един от играчите също е отрицателен, но при други двама резултатът е положителен. В крайна сметка 7 футболисти няма да участват", разказа той.

Пюел отказа да назове имената на играчите. 

Колкото и драматично да звучи цифрата от 7 заразени, в клуба отчитат, че ситуацията се... подобрява. 

По време на мача от 20-ия кръг срещу "Страсбург" (загуба с 0:1) Пюел не можеше да разчита на 10 футболисти. 8 човека от персонала също бяха дали положителен резултат за коронавирус. За това в редиците на "зелените" влязоха част от играчите от школата. 

Срещу "Олимпик" Лион със сигурност няма да е лесно! Знае го и Пюел, който обаче е сигурен в своите футболисти.

"Ще бъдем готови. Условията са необичайни, но не трябва това да влияе на играчите. Искаме да зарадваме феновете", оптимист е той.

Мачовете между "Олимпик" Лион и "Сент Етиен" са едни от най-атрактивните за наблюдаване във Франция. Дербитата са свирепи не само на терена, а и на трибуните. За жалост този път стадионът на "зелените" ще бъде празен. Или за щастие, тъй като преди дербито през февруари 2020 г. феновете се сбиха в центъра на Лион. Стигна се даже до забрана "Сент Етиен" да има гостуваща агитка.

Двата града са само на 60 км един от друг. Съперничеството им съществува още преди да бъдат основани футболните отбори. В началото на ХХ век Лион се разраства бързо, а жителите на Сент Етиен се чувстват ощетени, тъй като при тях липсват инвестиции.

След това тези отношения се пренасят на терена и по трибуните.

"Дерби дю Рон" или "Дербито край река Рона" - така се нарича мачът, който може да гледате днес, пряко по RING от 22:00 ч.